Akadályok a léböjt során? Felejtsd el! - Synergy Léböjtház

Akadályok a léböjt során? Felejtsd el!

Synergy Léböjtház - nyugalom, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Amikor belevágsz egy léböjtkúrába kicsit olyan, mint mikor nagytakarításba kezdesz otthon. Menet közben sokszor érezheted úgy, hogy nagyobb a kupi mint mielőtt belevágtál, nem látod a végét és fáradt is vagy… Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen csak pár dologra kell figyelned a kúra alatt, és már el is kerülheted ezeket a problémákat. Annak érdekében, hogy megelőzd vagy könnyebben vedd a felmerülő gondokat és megismerd milyen programok segítenek a Synergy léböjtházban, hoztunk egy kis téli olvasnivalót.

Ha már belevágtál a léböjtbe vagy még kicsit gondolkodsz rajta, akkor itt most találhatsz néhány praktikus tanácsot.

 

Hidratálj kívül-belülSynergy Léböjtház - hidratálás, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

A hidratálás nemcsak szebbé varázsolja a bőrünket és a hajunkat, de a léböjtöt is sokkal sikeresebbé teheti. Ha a kúra során megfelelő mértékű folyadékot juttatsz a szervezetedbe, akkor ezzel már sokat tettél a sikerért.

Azt rengetegszer halljuk, a folyadékbevitel segít a méregtelenítésben, arról azonban kevés szó esik, hogy a fokozott folyadékbevitelnek köszönhetően a szerveink gyorsabban jutnak a tápanyagokhoz. Sőt mindezeken túl, a léböjt során csökkentheted az éhségérzetedet, és elkerülheted a holtpontok során jelentkező fejfájást is!

 

A kevesebb néha több

Synergy Léböjtház - mozgás, böjt, megtisztulás, léböjtkúraA Synergy léböjtházban többféle mozgásforma közül választhatsz. Elérhető például jóga, pilates és nordic walking is, de persze minden csak a megfelelő mértékben.  Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy léböjtkúra során a túl sok sport nem tesz jót, hiszen megterheli a szervezetet. Az egyensúly megteremtése érdekében a léböjtkúránk alatt egyszerre fél- vagy egyórás sportfoglalkozásokkal találkozhatsz, ami segít a felfrissülésben és a közérzetre is pozitív hatással van, de nem terhel meg annyira, hogy emiatt energiátlannak és kimerültnek érezd magad.

 

MasszázsSynergy Léböjtház - wellness, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Ha pedig a passzív felfrissülés híve vagy, akkor van egy jó hírünk! A Synergy léböjtházban elérhető masszázs is a programok között, hiszen ennek is fontos szerepe van a léböjt eredményességében. A masszázzsal a nyirokfolyadékban található méreganyagok sokkal gyorsabban távozhatnak a szervezetből, ezáltal még gyorsabb és hatékonyabb lehet a méregtelenítés.

 

 

A gyógyteáról se feledkezz meg

Synergy Léböjtház - gyógyteák, böjt, megtisztulás, léböjtkúraA léböjtkúránkban a gyümölcs- és zöldséglevek mellett gyógyteákkal is találkozhatsz. Ezek a folyadékok nemcsak felmelegítik a testet, de tele vannak olyan antioxidánsokkal, amelyek segítenek a méregtelenítésben. Nálunk a gyógyteák széles kínálata érhető el, amiket tudatosan olyan variációkban szolgálunk fel a kúráink során, hogy minimalizálják a méregtelenítés miatt jelentkező kellemetlen tüneteket.

 

 

Figyeld tested jelzéseitSynergy Léböjtház - meditáció, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Amikor elkezdődik a méregtelenítés, számos tünet jelentkezhet. Felléphet fejfájás, fáradtság, de egyes esetekben túlérzékenység, izomfájdalom és akár náthához hasonló tünetek is előjöhetnek. Annak érdekében, hogy ezeknek a mértékét már a kúra előtt minimalizáld, csak néhány dologra kell odafigyelned. Ha pedig mégis érzed a tüneteket, aggodalomra semmi ok, mert folyadékpótlással – ez esetben vízzel – csökkenthető a panaszok a mértéke.

 

Ezeket mindenképpen hagyd otthon

Ismerős az a helyzet, hogy a bőröndbe mindig fér még egy-két plusz dolog? Egy léböjtkúra esetében azonban néhány dolgot érdemes inkább otthon hagyni.

 

Rágó

Sokan gondolják, a rágó tökéletes segítség lehet a fogyásnál, ez azonban csalóka gondolat… Mivel a rágó beindítja az emésztési folyamatokat, nemhogy nem csökkentené, inkább növeli az éhségérzetet. Ezenkívül van még egy rossz hírünk. A rágózás, az édesség és a chips utáni vágyat is növeli. Ez a szájban lejátszódó kémiai folyamatoknak köszönhető, mivel a friss mentolos íz után a gyümölcsöknek és a zöldségeknek kellemetlen ízük van.

 

Mérleg

Ha már próbálkoztál fogyókúrával és közben türelmetlenül vártad az eredményét, akkor lehet, te is estél már abba a hibába, hogy túl gyakran álltál a mérlegre. Ha állandóan méred magad, akkor hamar frusztrálttá válhatsz és mivel a várt eredmény nem jelentkezik azonnal, motivációdat vesztheted, így pedig sokkal többet árthatsz magadnak, mint gondolnád. Légy türelmes magaddal, és adj magadnak időt a továbblépésre – ha már kiszálltál pár napra a mókuskerékből, mi azon vagyunk, hogy tényleg ki tudj kapcsolódni.

 

Nasi

Léböjtkúráink tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, ezért a siker érdekében azt javasoljuk, ne hozz magaddal plusz nassolnivalót. De tényleg!  Egyrészt felesleges kísértésnek teszed ki magad a kúra során, másrészt egy léböjt közepén felelőtlenül elfogyasztott csoki könnyen gyomorgörcsöt okozhat.

 

Aludj egy kicsivel többet

Mindenkinek szüksége van egy kis extra pihenésre, és itt a Synergy házban ezért olyan környezetet alakítottunk ki, amely segít a pihenésben és a feltöltődésben. Az alvás a mindennapok során is kiemelt szereppel bír, de egy léböjtkúra alatt még fontosabb, hiszen segít a regenerációban és a fogyást is sokkal hatékonyabbá teszi. Ezért a gerinckímélő matracok biztosítása mellett minden ebéd után egy forró májpakolással egybekötött „kötelező” sziesztát tartunk.




Cikkajánló

Milyen hosszú egy léböjtkúra?

A léböjt hossza leginkább attól függ, mire van szüksége a szervezetednek, illetve hogy milyen egészségügyi célokat tűzöl ki magad elé. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb ideig tartod a kúrát, annál nagyobb és hosszabb távú pozitív…

Gondolatok Jentezen Franklin: A böjt és a Böjt 2.0 (Újraelesítve) c. könyveiről

„A böjt megtör, és kiszakít a világ megszokott kerékvágásából, hogy aztán újjáépíthessen a Szent Szellem erejében.” Furcsa és érdekes. Ezzel a két szóval jellemezhetném Jentezen Franklin böjtről szóló könyveit. A böjt és a Böjt 2.0…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]