Kinek ajánlott a böjt és mit nyerünk vele? - Synergy Léböjtház

Kinek ajánlott a böjt és mit nyerünk vele?

A böjt hatása a szervezetre

A böjt mint gyógymód az influenzától a reumán át egészen a cukorbetegségig képes gyógyítani testünk betegségeit, nem is beszélve az önbizalmunkban és vitalitásunkban bekövetkező javulásról. De kinek ajánlott és kinek nem ajánlott a böjt?

A böjtöt, mint terápiát az alapvető étkezési zavarok kezelése mellett az alternatív gyógyászatban is használják. A különböző diétákon belül a léböjt a természetes gyógymódok egyik fajtája, mely nagyon sok féle betegségre jó a megelőzés, a tünetek csökkentése, sok esetben pedig még a konkrét gyógyítás szempontjából is.


Ezért böjtölünk

A megfelelően alkalmazott böjttechnikákkal a testi betegségek olyan széles skáláját kezelhetjük, melyen szerepelnek az anyagcserezavarok, az influenza, reuma, köszvény, cukorbetegség, magas vérnyomás, migrén, asztma, allergia, alkohol-, nikotin- és gyógyszerfüggőség. Továbbá a böjt egyfajta kozmetikai kúra is egyben. Késlelteti az öregedést, szépíti és kisimítja a bőrt, eltűnnek a piros pöttyök és a puffadás, segít a cellulitiszen, a szövetek feszesebbé válnak, a megtisztítja a szemeket.

Emellett lelki problémákra is egyaránt ajánlottak a különböző böjttechnikák, hiszen sikeresen kezeli többek között a depressziót, szorongást és életfunkcióink javításával növeli vitalitásunkat és önbizalmunkat is. Böjtöléskor ugyanis a test teljesen a gyógyulásra koncentrál, nem kell foglalkoznia az emésztéssel, ami egyébként a test energiáinak 30%-át köti le. Energiáink átcsoportosítása mellett megszabadulhatunk a fölösleges kilóktól, tehermentesítve ezzel az ízületeket, lábakat, a gerincet, a szívet és a tüdőt.


Kinek ajánlott, és kinek nem?

Ahogy ebből a hosszú felsorolásból is látszik, közel sem csak esztétikai okokból érdemes böjtölnünk, bár kétségtelen, hogy ez is igen fontos pozitív hatása a folyamatnak. Rendkívül komoly fiziológiai és pszichés előrelépéseket érhetünk el, ha kitartóan és felelősen alkalmazzuk ezeket a technikákat. Mivel az ilyen böjtök gyakran kudarccal záródnak, a siker titka a tudatosság, a hit, hogy mind testiekben mind pedig lelkiekben megtisztuljunk. Minden rajtunk áll.

Ugyanakkor meg kell említenünk néhány olyan helyzetet, amikor a böjtölés nem csak nem hasznos, hanem kifejezetten káros hatásokkal járhat. Ezek mind olyan esetek, mikor testünk egyébként is túlzott igénybevételnek van kitéve, ezért egy újabb sokk teljesen ellentétes hatást idézhet elő szervezetünkben.

Nem ajánlott például súlyos betegeknek, korán műtét után belevágnunk. Szintén visszatartanánk azokat, akik valamilyen súlyos betegség nyomán a megelőző időszakban fogyni kezdtek (pl. rák, AIDS, vagy tuberkulózis esetén), pajzsmirigy-túlműködéstől, veseelégtelenségtől szenvednek. Emellett terhesség vagy szoptatás alatt is veszélyes lehet.
Cikkajánló

A levek gyógyító és tisztító ereje

„Több mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és meggyőződtem arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. (…) A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább…

Milyen hosszú egy léböjtkúra?

A léböjt hossza leginkább attól függ, mire van szüksége a szervezetednek, illetve hogy milyen egészségügyi célokat tűzöl ki magad elé. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb ideig tartod a kúrát, annál nagyobb és hosszabb távú pozitív…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]