A léböjt lényege és pozitív hatásai a szervezetre - Synergy Léböjtház

A léböjtről

A léböjt lényege és testre gyakorolt hatása

„Nézd a böjt mily hatással bír. Gyógyítja a betegségeket, kiűzi a test felesleges nedveit, elűzi a gonosz szellemeket, elátkozza az őrült gondolatokat, világosságot ad az elmének, tisztítja a szívet, gyógyítja a testet és az Isten trónja elé vezeti az embert…“ (Nagy Szent Atanáz alexandriai püspök)

A böjt természetes eleme az életünknek, az állatok és az emberek is rendszeresen alkalmazzák. A böjt azt jelenti, hogy a szervezet belső táplálkozással, önszabályozással tartja fenn magát adott időszak alatt, mivel képes mozgósítani tartalékait és öngyógyító képességét, miközben megtisztítja önmagát

A léböjt lényege a testi és lelki megtisztulás, olyan a testnek, mint egy tavaszi nagytakarítás. Ilyenkor a megnövelt folyadékbevitellel távoznak a szervezetből a kötőszövetben és a belekben felhalmozódott káros salakanyagok és mérgek, a különböző kórokozók és minden más, amire a szervezetnek nincs szüksége. Emellett további pozitív hatásai is vannak:

  • a mérgekkel együtt a plusz kilóktól, egy hét alatt akár 4-5 kg feleslegtől is megszabadulunk,
  • felbomlik az erek falaira lerakódott zsír, csökkenhet a magas vérnyomás, és normalizálódik a vércukorszint,
  • megszűnhetnek az emésztési problémáink, újjászületik a bélrendszerünk,
  • bőrünk feszesebb és tisztább, a hajunk pedig fényesebb lesz,
  • feltöltődünk energiával és megerősödik az immunrendszerünk,
  • idegrendszerünk megnyugszik, így a mindennapjaink sok szempontból boldogabbak, harmonikusabbak lesznek,
  • erősödik önfegyelmünk, magabiztosabbá válunk,
  • összességében javul testi és szellemi erőnlétünk.

Valójában a léböjtöt csak elkezdeni nehéz, utána már sokkal jobban érzi magát az ember. A kúra alatt a böjtölő lemond a szilárd táplálékokról, gyümölcs- és zöldséglevekkel, tiszta vízzel és különféle teákkal viszi be a szükséges tápanyagokat. A legjobbak természetesen a friss biogyümölcsből és biozöldségből házilag készített levek, de kiváló méregtelenítő ital a kínai zöld tea és a friss vagy szárított csalánlevélből főzött tea is.

 

A lé-böjt és a lé-lek

A test mellett nem szabad elhanyagolnunk a lelket sem. Fontos odafigyelni a testi tisztulás által felszínre törő lélektani folyamatokra is, mivel a böjt során gondolataink, tudatunk és érzéseink is megtisztulnak. A kúra során engedjük el a felgyülemlett gondolatokat, negatív érzelmeket, problémákat és bántó emlékeket. Tapasztalatainkat jegyezzük le egy naplóba, és ha tudjuk, beszéljük meg ezeket társainkkal, hogy minél jobban fel tudjuk ezeket dolgozni.

A böjt, vagy léböjt ideje alatt iktassuk ki a zavaró tényezőket, pihenjünk, meditáljunk, sétáljunk sokat a friss levegőn, olvassunk, beszélgessünk, érezzük jól magunkat, és ha lehetséges, ne nézzünk televíziót, ne internetezzünk, kapcsoljuk ki telefonjainkat. Legyen ez az idő tényleg csak a miénk.

Tudatosítsuk, hogy a böjt nagyszerű alkalom az életmódunk megváltoztatására. Rávezet bennünket arra, hogy a böjt végeztével se hagyjuk abba az önmagunkkal való törődést.

 

Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]