A léböjt szervezetre gyakorolt pozitív hatása - Synergy Léböjtház

Ebben segíthet a léböjt

Synergy Léböjt

Ha eddig azt gondoltad a léböjtről, hogy csak ülsz és éhezel, akkor ez a cikk Neked (is) szól! A léböjt során ugyanis nem a tápanyagokról, hanem a szilárd ételekről mondasz le néhány napra, viszont a megfelelő feltételek mellett általa megtisztíthatod a szervezetedet a különböző méreganyagoktól. Mit kell tudnod a léböjtről? Miben segít egy kúra? Ki vehet részt rajta? Nyugi, nem kell órákig bújnod a netet a válaszokért, hiszen elhoztuk legfontosabbak infókat.

Nem elég, ha a környezetedben rendet tartasz, fontos a test és lélek karbantartása és megújítása is. Ha pedig ezalatt a folyamat alatt a szervezetedet is megtisztítanád és fogyni is szeretnél, akkor tarts velünk, és ismerd meg a léböjtöt.

 

Ezt jelenti a léböjt

A léböjt egy kúratípus, amely során nem szilárd, hanem folyékony táplálékot fogyasztunk. Ezek lehetnek, gyümölcs- vagy zöldséglevelek, és különböző teák is. Ezek a folyadékok gondoskodnak a szükséges napi tápanyagbevitelünkről, valamint elősegítik a méregtelenítést, aminek mind hosszú mind rövid távon pozitív hatásai vannak.

 

Ezekben a problémákban segít a léböjt

Fogyás

Sokan fogyókúraként vágnak bele egy léböjt kúrába. Fontos megjegyezni azonban, hogy a léböjt nem egyenlő a fogyókúrával. A léböjt elsősorban a méregtelenítést segíti elő, aminek köszönhetően egyúttal egy hét alatt körülbelül 4-5 kilogrammtól szabadulhatsz meg.

 

Bőr- és hajproblémák

A kúra által távoznak a méreganyagok, és a tiszta tápanyag bevitelnek köszönhetően a bőr is felfrissül, ami fényesebb és szebb bőrt eredményez. Ez a csillogás a hajunkon is megfigyelhető lesz, hiszen a bio gyümölcsök és zöldségek, valamint a teák jótékony hatással vannak a hajunk egészségére is.

 

Anyagcsere

A fogyást és megfelelő méregtelenítést a lassú anyagcsere negatívan befolyásolja, azonban a léböjt által ez a probléma is kezelhető. A megnövelt minőségi folyadékbevitel és tisztítókúra által felgyorsul az anyagcsere, és ezzel együtt a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

 

Hidratálás

A léböjt a test hidratálásához is hozzájárul, mégpedig kívül-belül. Nemcsak szebb lesz a bőrünk, hanem a teljes testünk is megkapja azt a folyadékmennyiséget, amely által még hatékonyabban tud majd működni.

 

Energia

Igen, több energiád lesz általa! Sokan tartanak attól, hogy a léböjt alatt teljesen elfáradnak, nem lesz semmihez erejük. Ez abban az esetben lehetséges, ha nem a megfelelő környezetben végzik. Szakértő segítség mellett az első napot követően (amikor is nem fogyasztasz rágcsálnivalót, vagy megszűnnek a koffein esetleg alkohol okozta elvonási tünetek) a szervezet alkalmazkodik a körülményekhez, és sokkal energetikusabbnak fogod érezni magad, mint korábban egy-egy csésze kávé után.

 

Erre figyelj mielőtt belevágsz a böjtölésbe

Ahogy mondani szokás, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve: előfordul, hogy az igyekezetünkkel épp ellenkező hatást érünk el. Hogy a léböjttel biztosan erősítsük egészségünket, figyelembe kell vennünk fizikális állapotunkat, és ennek megfelelően belevágni a böjtölésbe. A léböjt kúra előtt tehát elengedhetetlenül fontos az előzetes orvosi vizsgálat, mert vannak bizonyos egészségügyi szempontok, amelyek nagyban befolyásolják, mennyire terhelhetjük meg szervezetünket a böjtöléssel. Bizonyos esetekben akár nem is szabad belevágni a kúrába. Ilyen kizáró ok lehet többek között:

  • Terhesség és szoptatás
  • Szívprobléma, veseelégtelenség
  • Vérkeringési, vérképzőszervi betegségek
  • Diabétesz
  • Pajzsmirigy túlműködés
  • Anémia és alacsony vérnyomás
  • Epilepszia
  • Szenvedélybetegségek (ebben nem vagyok biztos)

18 év alatti életkor, valamint az idős kor (75+) esetén csak 1-2 napos enyhébb kúrák elvégzése javasolt.




Cikkajánló

7 vitamin a nyugodt éjszakáért

Míg az alváshiány Csipkerózsika számára sose volt probléma, addig nekünk egyre jelentősebb gondokat okoz a napi rohanás miatt. Manapság sokan szenvednek ettől, de szerencsére nemcsak orvosolható, hanem meg is előzhető az alváshiány. Elhoztuk, milyen vitaminok…

A böjt története

A Magyar Katolikus Lexikon szerint a böjt a mértékletesség erényének cselekedete: tágabb értelemben - minden erkölcsi meggondolásból fakadó önmegtagadás, főként az érzéki élvezetektől való tartózkodás; szoros értelemben - az önfenntartási ösztön megfékezése az evésben és…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]