A léböjt szervezetre gyakorolt pozitív hatása - Synergy Léböjtház

Ebben segíthet a léböjt

Synergy Léböjt

Ha eddig azt gondoltad a léböjtről, hogy csak ülsz és éhezel, akkor ez a cikk Neked (is) szól! A léböjt során ugyanis nem a tápanyagokról, hanem a szilárd ételekről mondasz le néhány napra, viszont a megfelelő feltételek mellett általa megtisztíthatod a szervezetedet a különböző méreganyagoktól. Mit kell tudnod a léböjtről? Miben segít egy kúra? Ki vehet részt rajta? Nyugi, nem kell órákig bújnod a netet a válaszokért, hiszen elhoztuk legfontosabbak infókat.

Nem elég, ha a környezetedben rendet tartasz, fontos a test és lélek karbantartása és megújítása is. Ha pedig ezalatt a folyamat alatt a szervezetedet is megtisztítanád és fogyni is szeretnél, akkor tarts velünk, és ismerd meg a léböjtöt.

 

Ezt jelenti a léböjt

A léböjt egy kúratípus, amely során nem szilárd, hanem folyékony táplálékot fogyasztunk. Ezek lehetnek, gyümölcs- vagy zöldséglevelek, és különböző teák is. Ezek a folyadékok gondoskodnak a szükséges napi tápanyagbevitelünkről, valamint elősegítik a méregtelenítést, aminek mind hosszú mind rövid távon pozitív hatásai vannak.

 

Ezekben a problémákban segít a léböjt

Fogyás

Sokan fogyókúraként vágnak bele egy léböjt kúrába. Fontos megjegyezni azonban, hogy a léböjt nem egyenlő a fogyókúrával. A léböjt elsősorban a méregtelenítést segíti elő, aminek köszönhetően egyúttal egy hét alatt körülbelül 4-5 kilogrammtól szabadulhatsz meg.

 

Bőr- és hajproblémák

A kúra által távoznak a méreganyagok, és a tiszta tápanyag bevitelnek köszönhetően a bőr is felfrissül, ami fényesebb és szebb bőrt eredményez. Ez a csillogás a hajunkon is megfigyelhető lesz, hiszen a bio gyümölcsök és zöldségek, valamint a teák jótékony hatással vannak a hajunk egészségére is.

 

Anyagcsere

A fogyást és megfelelő méregtelenítést a lassú anyagcsere negatívan befolyásolja, azonban a léböjt által ez a probléma is kezelhető. A megnövelt minőségi folyadékbevitel és tisztítókúra által felgyorsul az anyagcsere, és ezzel együtt a salakanyagok is könnyebben távoznak szervezetünkből.

 

Hidratálás

A léböjt a test hidratálásához is hozzájárul, mégpedig kívül-belül. Nemcsak szebb lesz a bőrünk, hanem a teljes testünk is megkapja azt a folyadékmennyiséget, amely által még hatékonyabban tud majd működni.

 

Energia

Igen, több energiád lesz általa! Sokan tartanak attól, hogy a léböjt alatt teljesen elfáradnak, nem lesz semmihez erejük. Ez abban az esetben lehetséges, ha nem a megfelelő környezetben végzik. Szakértő segítség mellett az első napot követően (amikor is nem fogyasztasz rágcsálnivalót, vagy megszűnnek a koffein esetleg alkohol okozta elvonási tünetek) a szervezet alkalmazkodik a körülményekhez, és sokkal energetikusabbnak fogod érezni magad, mint korábban egy-egy csésze kávé után.

 

Erre figyelj mielőtt belevágsz a böjtölésbe

Ahogy mondani szokás, a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve: előfordul, hogy az igyekezetünkkel épp ellenkező hatást érünk el. Hogy a léböjttel biztosan erősítsük egészségünket, figyelembe kell vennünk fizikális állapotunkat, és ennek megfelelően belevágni a böjtölésbe. A léböjt kúra előtt tehát elengedhetetlenül fontos az előzetes orvosi vizsgálat, mert vannak bizonyos egészségügyi szempontok, amelyek nagyban befolyásolják, mennyire terhelhetjük meg szervezetünket a böjtöléssel. Bizonyos esetekben akár nem is szabad belevágni a kúrába. Ilyen kizáró ok lehet többek között:

  • Terhesség és szoptatás
  • Szívprobléma, veseelégtelenség
  • Vérkeringési, vérképzőszervi betegségek
  • Diabétesz
  • Pajzsmirigy túlműködés
  • Anémia és alacsony vérnyomás
  • Epilepszia
  • Szenvedélybetegségek (ebben nem vagyok biztos)

18 év alatti életkor, valamint az idős kor (75+) esetén csak 1-2 napos enyhébb kúrák elvégzése javasolt.
Cikkajánló

A vízzel való gyógyítás módjai

A vízzel való gyógyítás az egyszerű, természetes gyógymódok közé tartozik. Már az ókorban ismerték a különböző vizek gyógyhatásait. Később a görögök és a rómaiak vitték előbbre az orvostudományt ilyen irányban is. Ebben a korban az…

Minden, amit a fokhagymáról tudni akarsz, röviden…

Bernard Montelh: A fokhagyma titkai c. könyve alapján A fokhagyma évelő zöldség. Gumója vagy 10-15 gerezdből áll. Az eredetileg közép-ázsiai növény rendkívül kisigényű, így szinte az egész világon meghonosodott. Jótékony tulajdonságairól már az ókori egyiptomiak,…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]