Léböjt, a levek gyógyító és tisztíró ereje - Synergy Léböjtház

A levek gyógyító és tisztító ereje

léböjt

„Több mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és meggyőződtem arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. (…) A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább a szervezetünkkel szemben elkövetett visszaéléseinkből erednek.” (Szent-Györgyi Albert)

A közvélekedéssel ellentétben NEM törvényszerű, hogy az évekkel megjelennek bizonyos betegségek. Számos betegség ugyanis nem az évek múlásával, hanem a helytelen életmóddal függ össze. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a legalább évi egyszer beiktatott tisztító- és méregtelenítő léböjtkúra segítségével mindezeket abszolút kordában tarthatjuk.

A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük szervezetünk öngyógyító tevékenységét, így segítjük szervezetünk öngyógyító folyamatait, a betegségekkel és a fertőzésekkel szembeni védekezést. Továbbá sok-sok, egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett fontos megemlíteni, hogy ha növeljük a levek fogyasztásának arányát a szilárd táplálék rovására, akkor jelentős testsúlycsökkenés érhető el anélkül, hogy testünk bármiben is hiányt szenvedne. Ha fogyasztásuk rendszeressé válik, testsúlyunkat átlagos táplálkozás mellett is tartani tudjuk.

Zöldség és gyümölcslevek 

Friss zöldségekből és gyümölcsökből 2 féle ital készíthető: turmix és szűrt lé. A turmix finom, sűrű ital, melyben a hozzávalók minden része, a rost és a lé is megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen turmixgéppel, vagy botmixerrel másodpercek alatt kész van, a hozzávalókhoz kevés víz hozzáadásával. A szűrt leveknél a lékészítő gép ráadásul különválasztja a rostot és a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet, ami az italok további finomhangolását teszi lehetővé.

A léböjt alatt, a napi 1,5-2 l tiszta víz és a gyógyteák mellett, csak szűrt levet fogyaszthatunk mivel a turmixok teljes értékű tápláléknak számítanak a növényi rostok miatt. Viszont, ha vége a tisztító és méregtelenítő hatású léböjtnek, mindenkinek ajánlott napi egy-két pohár gyümölcs- vagy zöldségturmixot inni. A vitaminok és ásványi anyagok által erősítik az immunrendszert, a növényi rostok pedig mint egy seprű végigsöprik az emésztőrendszerünket, megkötik a koleszterint, segítik az emésztést.

Szűrt levekkel is értékes tápanyagokhoz és vitaminokhoz juthatunk anélkül, hogy megterhelnénk az emésztőrendszerünket. A léböjt alatt ezekből a levekből merítjük a vitamin és ásványi anyag készletünket, amire nagy szükségünk van, hisz a böjt alatt a lebomló savas mérgek a vérbe jutnak. A szervezetünk igyekszik a vér pH-értékét egyensúlyban tartani, tehát a savas hatás ellensúlyozására kalciumot és más ásványi anyagokat von el a fogakból és a csontokból. A zöldség és gyümölcslevek lúgosító hatásúak, rengeteg vitamin és ásványi anyag forrásai, így kiválóan ellensúlyozzak ezt a savat. Ilyen lúgosító italok még a búzafűlé és a különféle gyógynövényteák.
Cikkajánló

A levek gyógyító és tisztító ereje

„Több mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és meggyőződtem arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. (…) A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább…

Milyen hosszú egy léböjtkúra?

A léböjt hossza leginkább attól függ, mire van szüksége a szervezetednek, illetve hogy milyen egészségügyi célokat tűzöl ki magad elé. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb ideig tartod a kúrát, annál nagyobb és hosszabb távú pozitív…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]