Jóga a karcsúbb és egészségesebb életért - Synergy Léböjtház

Jóga a karcsúbb és egészségesebb életért

Synergy Léböjtház jóga

A jóga tipikusan az a terület, amit mindenki ismer, de a pontos megfogalmazása már sokkal nehezebb. Azt tudjuk, hogy rengeteg híresség jógázik és csupa jót mesélnek róla, valamint sok szupermodell mindennapját is meghatározza ez az életforma, vagyis tuti, hogy nem hízlal. De akkor mi is pontosan a jóga? Mielőtt elveszel a Google 888 millió találatában, huppanj le a kedvenc olvasós helyedre, és tarts velünk pár percre. 

Ha néha kirohannál a világból vagy csak szeretnéd a hangerőt lejjebb tekerni a környezetedben, akkor ismerd meg a jógát, amely segítő kéz lehet számodra a mindennapok során. A jóga egy testi és lelki felfrissülés, ami hozzájárul a jobb közérzethez, a belső egyensúlyhoz és többek között még a fogyáshoz is. Szóval, ha tartós változást szeretnél elérni, akkor érdemes megismerned a jógát.

 

 

A rosszkedv ellenszere

Ha te sem hiszel abban, hogy egy tábla csoki lenne a kulcs a boldogsághoz és valódi megoldást keresel, akkor a jóga jó lehetőség erre. Synergy Léböjtház jógaA mozgás során növeled az energiaszinted, a rugalmasságod, a fizikai erőnlétedet és állóképességedet (jógatípustól függően), miközben a gondolatok is könnyebben lecsillapodnak. A jóga által jobban tudsz fókuszálni– főként saját magadra –, továbbá a gondolkodásmódot is változik és sokkal pozitívabb lehetsz a jövővel kapcsolatban. Nem is hinnéd, milyen fontos a pozitív gondolatok ereje. Ha sose lassítasz le, és a legtöbb dologban csak a rosszat látod, akkor az sajna rád is visszavetődhet. A jógának köszönhetően azonban tudsz tenni ez ellen. A legjobb, hogy számos típust kipróbálhatsz, és így megtalálhatod azt, ami a Te személyiségedhez a legjobban illik. Nincs ez másként a léböjt kúráink során sem, hiszen a Synergy léböjtházban is találkozhatsz ezzel a mozgásformával, a gerinc és hatha jógaórákon.

 

Segít a stresszkezelésben is

Synergy Léböjtház jógaSokan kezdenek jógázni azért, mert olyan mértékű érzelmi stressz éri őket a hétköznapok során, hogy az sajnos már testi tüneteket is okoz. A jóga itt kétféle módon tud segíteni, egyrészt a mozgással, hiszen egy kőkemény power jóga nagyon erőteljesen oldja a feszültséget. Másrészt pedig a meditáció és relaxáció által. Ez alatt persze nem a tévé előtti lazításra gondolunk, hanem a vezetett meditációra vagy relaxációra.

A Synergy léböjtházban általában a közös jóga végén meditálunk. Az instrukciókat követve kényelembe helyezzük magunkat, majd ellazítjuk izmainkat és figyelmünket a lélegzetvételünkre irányítjuk, miközben a gondolatokat hagyjuk szabadon áramolni. Tapasztalataink szerint ez sokkal hatásosabb, mint a „ne gondolj semmire” típusú gyakorlatok.

Synergy Léböjtház jógaPróbáljuk is ki: ha most azt mondjuk neked „ürítsd ki a fejed és ne gondolj semmire!”, akkor hány másodperc múlva ugrik be, hogy mit is hagytál félbe a munkahelyeden vagy mit kéne főzni vacsorára? A tapasztalat szerint, ha a légzésedre koncentrálsz, sokkal kevesebb sztori lesz az fejedben, és gyorsabban le is csillapodik az elméd. A relaxáció és a meditáció megnyugtat és oldódhatnak benned azok a gócok, amik stresszt okoznak. Ha pedig úgy éreznéd, hogy a léböjtkúra során szeretnél még többet meditálni, van egy jó hírünk: nemcsak a jóga végén van meditáció, hanem igény szerint napközben is elérhető számodra.

 

Egy mankó a fogyásban

A gyakorlásoknak és életvitelnek köszönhetően olyan mentális és testi fejlődést érhetsz el, ami hozzájárul a sikeresebb fogyókúrához. 

Synergy Léböjtház jóga

Ez persze nem az első óra után fog bekövetkezni, hanem több alkalmat követően, amikor már ki tudod kapcsolni az agyad, és nem pörögsz folyton mindenen.

Nálunk a Synergy-ben ezért is indul minden nap egy-egy jóga vagy pilates órával. A pózok vagyis ászánák is segítenek a folyamatban, hiszen ezek egy része nemcsak az izmokat dolgoztatja meg, hanem beleket is „átmozgatja”, valamint gyorsítja az anyagcserét. Ilyen mozdulatsorok a különböző csavarások és az oldalra- valamint a hátrahajlító gyakorlatok. A jóga során belülről masszírozod a testedet, ami által a méreganyagok könnyebben távoznak.

 

A hajlékonyság és az egyensúly kulcsa

Synergy Léböjtház jóga

Amikor először látsz egy jógapózt, lehet, hogy megfordul a fejedben, „ááá ez csak a balerináknak sikerülhet”. De hidd el, nemcsak nekik megy. Miért segít a jóga a hajlékonyságban? Leginkább azért, mert a jóga során a fizikai mozgás hőt termel, és a kitartott ászánák a bemelegítés után sokkal hatékonyabban nyújtják a tested. Ez történhet mind statikus, mind dinamikus módon. Statikus alatt jelen esetben a kitartott pózokat értjük. Itt mindenképp figyelj arra, hogy addig csináld, amíg jóleső nyújtást érzel, ha kellemetlen fájdalommal jár, inkább hagyd abba az adott ászánát. A másik módszer pedig a dinamikus mozdulatok alkalmazása, amikor a sok ismétlésnek köszönhetően növeled a tested rugalmasságát.

 

Még az alvás is könnyebb általa

Synergy Léböjtház jógaAz inszomniában szenvedők körében végzett kutatás szerint az alvás hossza és minősége is pozitív irányba változott a rendszeres jógának köszönhetően a résztvevőknél, sőt még az elalvás folyamata is felgyorsult. Természetesen nem mindegy, mikor és milyen típusú jógát csinálsz, hiszen közvetlenül elalvás előtt nem érdemes power vagy hot jógát végezni, de a hatha, a relax és nidra jóga tökéletes választás ebben az időpontban is.

 

 
Cikkajánló

Öt további hiba, amit semmiképp se kövess el léböjt során! (2. rész)

A léböjt sok felkészülést és odafigyelést igényel, ugyanis kisebbnek tűnő figyelmetlenségek vagy mulasztások nemcsak a kitűzött célok megvalósulását akadályozhatják, hanem rosszabb esetben rosszullétet, megbetegedést okozhatnak. Ha teheted, mindig konzultálj szakértőkkel vagy csatlakozz vezetett léböjtcsoportokhoz, ahol folyamatos felügyelet alatt…

Az öt leggyakoribb tévhit a léböjtről

A léböjt globálisan növekvő népszerűségnek örvend, egyre többen tapasztalják meg az egészségre gyakorolt pozitív hatásait és válnak rendszeres böjtölőkké. Ennek ellenére még mindig találkozni tévhitekkel, amelyek vagy elrettenthetnek sokakat a böjtöléstől, vagy rossz irányba terelhetik…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]