Akadályok a léböjt során? Felejtsd el! - Synergy Léböjtház

Akadályok a léböjt során? Felejtsd el!

Synergy Léböjtház - nyugalom, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Amikor belevágsz egy léböjtkúrába kicsit olyan, mint mikor nagytakarításba kezdesz otthon. Menet közben sokszor érezheted úgy, hogy nagyobb a kupi mint mielőtt belevágtál, nem látod a végét és fáradt is vagy… Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen csak pár dologra kell figyelned a kúra alatt, és már el is kerülheted ezeket a problémákat. Annak érdekében, hogy megelőzd vagy könnyebben vedd a felmerülő gondokat és megismerd milyen programok segítenek a Synergy léböjtházban, hoztunk egy kis téli olvasnivalót.

Ha már belevágtál a léböjtbe vagy még kicsit gondolkodsz rajta, akkor itt most találhatsz néhány praktikus tanácsot.

 

Hidratálj kívül-belülSynergy Léböjtház - hidratálás, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

A hidratálás nemcsak szebbé varázsolja a bőrünket és a hajunkat, de a léböjtöt is sokkal sikeresebbé teheti. Ha a kúra során megfelelő mértékű folyadékot juttatsz a szervezetedbe, akkor ezzel már sokat tettél a sikerért.

Azt rengetegszer halljuk, a folyadékbevitel segít a méregtelenítésben, arról azonban kevés szó esik, hogy a fokozott folyadékbevitelnek köszönhetően a szerveink gyorsabban jutnak a tápanyagokhoz. Sőt mindezeken túl, a léböjt során csökkentheted az éhségérzetedet, és elkerülheted a holtpontok során jelentkező fejfájást is!

 

A kevesebb néha több

Synergy Léböjtház - mozgás, böjt, megtisztulás, léböjtkúraA Synergy léböjtházban többféle mozgásforma közül választhatsz. Elérhető például jóga, pilates és nordic walking is, de persze minden csak a megfelelő mértékben.  Ne feledkezzünk meg arról, hogy egy léböjtkúra során a túl sok sport nem tesz jót, hiszen megterheli a szervezetet. Az egyensúly megteremtése érdekében a léböjtkúránk alatt egyszerre fél- vagy egyórás sportfoglalkozásokkal találkozhatsz, ami segít a felfrissülésben és a közérzetre is pozitív hatással van, de nem terhel meg annyira, hogy emiatt energiátlannak és kimerültnek érezd magad.

 

MasszázsSynergy Léböjtház - wellness, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Ha pedig a passzív felfrissülés híve vagy, akkor van egy jó hírünk! A Synergy léböjtházban elérhető masszázs is a programok között, hiszen ennek is fontos szerepe van a léböjt eredményességében. A masszázzsal a nyirokfolyadékban található méreganyagok sokkal gyorsabban távozhatnak a szervezetből, ezáltal még gyorsabb és hatékonyabb lehet a méregtelenítés.

 

 

A gyógyteáról se feledkezz meg

Synergy Léböjtház - gyógyteák, böjt, megtisztulás, léböjtkúraA léböjtkúránkban a gyümölcs- és zöldséglevek mellett gyógyteákkal is találkozhatsz. Ezek a folyadékok nemcsak felmelegítik a testet, de tele vannak olyan antioxidánsokkal, amelyek segítenek a méregtelenítésben. Nálunk a gyógyteák széles kínálata érhető el, amiket tudatosan olyan variációkban szolgálunk fel a kúráink során, hogy minimalizálják a méregtelenítés miatt jelentkező kellemetlen tüneteket.

 

 

Figyeld tested jelzéseitSynergy Léböjtház - meditáció, böjt, megtisztulás, léböjtkúra

Amikor elkezdődik a méregtelenítés, számos tünet jelentkezhet. Felléphet fejfájás, fáradtság, de egyes esetekben túlérzékenység, izomfájdalom és akár náthához hasonló tünetek is előjöhetnek. Annak érdekében, hogy ezeknek a mértékét már a kúra előtt minimalizáld, csak néhány dologra kell odafigyelned. Ha pedig mégis érzed a tüneteket, aggodalomra semmi ok, mert folyadékpótlással – ez esetben vízzel – csökkenthető a panaszok a mértéke.

 

Ezeket mindenképpen hagyd otthon

Ismerős az a helyzet, hogy a bőröndbe mindig fér még egy-két plusz dolog? Egy léböjtkúra esetében azonban néhány dolgot érdemes inkább otthon hagyni.

 

Rágó

Sokan gondolják, a rágó tökéletes segítség lehet a fogyásnál, ez azonban csalóka gondolat… Mivel a rágó beindítja az emésztési folyamatokat, nemhogy nem csökkentené, inkább növeli az éhségérzetet. Ezenkívül van még egy rossz hírünk. A rágózás, az édesség és a chips utáni vágyat is növeli. Ez a szájban lejátszódó kémiai folyamatoknak köszönhető, mivel a friss mentolos íz után a gyümölcsöknek és a zöldségeknek kellemetlen ízük van.

 

Mérleg

Ha már próbálkoztál fogyókúrával és közben türelmetlenül vártad az eredményét, akkor lehet, te is estél már abba a hibába, hogy túl gyakran álltál a mérlegre. Ha állandóan méred magad, akkor hamar frusztrálttá válhatsz és mivel a várt eredmény nem jelentkezik azonnal, motivációdat vesztheted, így pedig sokkal többet árthatsz magadnak, mint gondolnád. Légy türelmes magaddal, és adj magadnak időt a továbblépésre – ha már kiszálltál pár napra a mókuskerékből, mi azon vagyunk, hogy tényleg ki tudj kapcsolódni.

 

Nasi

Léböjtkúráink tartalmazzák a szükséges tápanyagokat, ezért a siker érdekében azt javasoljuk, ne hozz magaddal plusz nassolnivalót. De tényleg!  Egyrészt felesleges kísértésnek teszed ki magad a kúra során, másrészt egy léböjt közepén felelőtlenül elfogyasztott csoki könnyen gyomorgörcsöt okozhat.

 

Aludj egy kicsivel többet

Mindenkinek szüksége van egy kis extra pihenésre, és itt a Synergy házban ezért olyan környezetet alakítottunk ki, amely segít a pihenésben és a feltöltődésben. Az alvás a mindennapok során is kiemelt szereppel bír, de egy léböjtkúra alatt még fontosabb, hiszen segít a regenerációban és a fogyást is sokkal hatékonyabbá teszi. Ezért a gerinckímélő matracok biztosítása mellett minden ebéd után egy forró májpakolással egybekötött „kötelező” sziesztát tartunk.




Cikkajánló

A levek gyógyító és tisztító ereje

„Több mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és meggyőződtem arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. (…) A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább…

Öt további hiba, amit semmiképp se kövess el léböjt során! (2. rész)

A léböjt sok felkészülést és odafigyelést igényel, ugyanis kisebbnek tűnő figyelmetlenségek vagy mulasztások nemcsak a kitűzött célok megvalósulását akadályozhatják, hanem rosszabb esetben rosszullétet, megbetegedést okozhatnak. Ha teheted, mindig konzultálj szakértőkkel vagy csatlakozz vezetett léböjtcsoportokhoz, ahol folyamatos felügyelet alatt…

Kategóriák

Legújabb cikkek

Legolvasottabb cikkek


Érdekel az egészséges életmód?

Értesülj első kézből legfrissebb híreinkről, tanácsainkról, eseményeinkről

[mailerlite_form form_id=1]