Szolgáltatásaink

Stresszel teli, rohanó világunkban fokozottabban kell ügyelnünk egészségünk megőrzésére és a megfelelő kikapcsolódásra. Időnként mindenkinek szüksége van egy kis változásra, testi-lelki kényeztetésre. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani szakértelmünkkel és egyedülálló szolgáltatásainkkal melyeket úgy állítottuk össze hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

Meghitt légkörben, udvarias kiszolgálással gondoskodunk az Ön teljes kényelméről és ellazulásáról, ideális körülményeket teremtve a testi és lelki megtisztuláshoz


Alapszolgáltatásaink

XXXX

A természet közvetlen közelében, egy békés pozitív energiákkal megáldott kis fürdőváros Gyűgy (Dudince) határában alakítottuk ki ezt a családias hangulatú, összkomfortos léböjtházat.

A böjt megkezdése előtt fontos, hogy a mind az orvos, mind pedig a böjtölő tisztában legyen saját egészségi állapotával. Ezért mielőtt a kúra elkezdődne, mindenkinek át kell esnie egy kötelező általános jellegű orvosi kivizsgáláson. Ez a vizsgálat a szálláshelyen történik, az orvosi szobában. Azoknak, akik valamilyen betegségtől szenvednek, pl. cukorbetegség, magas vérnyomás vagy valami más, érdemes a böjt előtt a házi orvossal is konzultálni és a laboreredményeket, kartonjukat is magukkal hozni.

A házban egy képzett masszőr áll a böjtölők rendelkezésére. A részvételi díj egy alkalom testmasszázst tartalmaz.

A masszázs jótékony hatásai:

  Enyhíti a stressz hatásait
  Aktivizálja az immunrendszert
  Serkenti a salakanyagok elszállítását
  Fokozza az izmok teljesítőkéliességét
  Segíti a sejtek és szövetek regenerálódását
  Javítja a bőr állaliotát
  Enyhíti a krónikus fájdalmat
  Jobb alvást biztosít

A házban száraz-finn szauna is található, melynek használatával elősegítjük és meggyorsítjuk a tisztulási folyamatot a bőrünkön keresztül. A finn szauna 1930-as évektől ismert, de már jóval korábban – az ókori Rómában, később a törököknél - is léteztek különböző hőkamrák, tepidáriumok. A finn szaunának az előnye a párás szaunával szemben az, hogy nem terheli meg annyira a szívet. A legjobb, ha a szaunába a befűtés kezdetén ülünk be, így a testünknek van ideje megszokni a hőmérsékletet. A szauna rendkívüli találmány. Amellett, hogy méregtelenítő hatása van, nagyon sok egészségügyi probléma megelőzésére és gyógyítására alkalmas.

„A jóga a mozgás, egészségmegőrzés, gyógyulás, önmegismerés, szellemi fejlődés, a test, az elme, a tudat, a lélek tudománya.“ A léböjt-házban mindennapos jógaoktatás folyik a testi és a szellemi frissességért. Az egyszerű, de hatékony gyakorlatokat könnyedén el lehet sajátítani, és otthon is tovább folytatni. A jógát okleveles jógaoktatók tartják, igény és időjárás szerint bent, vagy kint a természetben. A jóga gyakorlása a böjt alatt hozzájárul a fizikai egészség megtartásához, hajlékonyabbá teszi testünket, megtanít arra, hogy hogyan találjuk meg testi és lelki egyensúlyunkat, békénket.

Az aromaterápia egy ősi gyógymód, mely a mai világban reneszánszát éli és melyet főleg a stressz oldására alkalmaznak. Ez a módszer illóolajok segítségével gyógyítja és frissíti fel a szervezetet. Az illóolajokat gyógynövényekből, virágokból, gyümölcsökből, fakéregből, gyantából préselik, vagy valamely más eljárással sajtolják ki az értékes hatóanyagaikat. Már az ókorban is nagy jelentőséget tulajdonítottak maguknak az illatoknak, az illóolajas kenőcsöknek, füstölőknek, mellyel sok testi és lelki betegséget gyógyítottak. Használták sebek gyógyítására, kedélybetegségekre, szépségápolásra, csábításra, bódításra, fájdalomcsillapításra és vallási célokra egyaránt. Az illóolajok felhasználhatók párologtatással, inhalálással, füstölők által, tehetjük a fürdővízbe, a masszázzsal, szaunával vagy borogatással a bőrünkön keresztül szívódnak fel a gyógyító anyagok. A nálunk töltött hét alatt megismerkedhetnek a 100% növényi alapú illóolajainkkal, és a gyógyító hatóanyagaikkal, melyek nemcsak a stresszt oldják ki szervezetünkből, de méregtelenítik a szervezetünket, elmulasztják fejfájásukat és javítják a kedélyünket is.

A böjt alatt, ha nem mozog az ember, az izmai elgyengülnek, ezért nagyon lényeges része a böjti mindennapoknak a séta és a túra. A gyaloglás az egyik legjobb zsírégető mozgás, így a méregtelenítés serkentése mellett a zsírpárnák csökkentését is szolgálja. Délutánonként a program szerint minden napra ajánlunk 5-10 kilométeres túrákat a természetbe. Gyűgy és a környéke nemcsak a gyógyfürdőjéről és a szép természeti adottságairól híres, hanem csodálatos kastélyairól is, melyek a környező kis falvakban találhatóak. A túrák során ezeket a kastélyokat is útba ejtjük.


További szolgáltatásaink

Előadások és beszélgetések

A böjtről, annak folyamatáról, valamint testi és szellemi hatásairól

Meditációk

Vezetett csoportos vagy egyéni meditációk.

Fitnesz

Fitnesz felszerelés használata.

Finn Szauna

Korlátlan finn szauna használat.

Túrák

Séták és Nordic Walking túrák.

Kikapcsolódás

Gazdag könyv, film és zenegyűjtemény.

Wi-Fi

Ingyenes internet kapcsolat.

Előadások és beszélgetések

Az egészséges életmódról, táplálkozásról.

Feláras szolgáltatások

Az alapárban szereplő 1x masszázson kívül igény szerint egyéni térítés esetében további részleges vagy teljes testmasszázsok igényelhetőek tapasztalt masszőrünktől.
A hangtálak használata a gyógyulás, a testi és lelki egyensúly elnyerésének elősegítésére több évezredes múltra tekint vissza. Relaxálásra, gyógyításra és aura tisztításra használjuk. Kérjük ha igénylik ezt a szolgáltatásunkat, minimum 2 héttel a program megkezdése előtt jelezzék azt nekünk.
Gyűgy (Dudince) fürdőváros, ahol már az ókori római korban is voltak medencék, melyek főleg a reumatikus betegségeket gyógyították. Ma már egy kiépült fürdőkomplexum van a városka közepén, hotelekkel, szállodákkal, kiadó apartmanokkal, ahová gyógyulni járnak az emberek. A fürdő rövid sétával könnyen megközelíthető, érdemes kipróbálni a gyűgyi 30 fokos, kénes – szénsavas termálvíz gyógyító erejét.