A levek gyógyító és tisztító ereje

„Több mint hatvan éven keresztül tanulmányoztam az élő rendszereket, és meggyőződtem arról, hogy testünk sokkal tökéletesebb, mint amit a betegségek végtelen listája sugall. (…) A szervezet fogyatékosságai sokkal kevésbé a velünk született hibákból, mint inkább a szervezetünkkel szemben elkövetett visszaéléseinkből erednek.”

(Szent-Györgyi Albert)

 

A közvélekedéssel ellentétben NEM törvényszerű, hogy az évekkel megjelennek bizonyos betegségek. Számos betegség ugyanis nem az évek múlásával, hanem a helytelen életmóddal függ össze. A helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a legalább évi egyszer beiktatott tisztító- és méregtelenítő léböjtkúra segítségével mindezeket abszolút kordában tarthatjuk.

 

A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük szervezetünk öngyógyító tevékenységét, így segítjük szervezetünk öngyógyító folyamatait, a betegségekkel és a fertőzésekkel szembeni védekezést. Továbbá sok-sok, egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett fontos megemlíteni, hogy ha növeljük a levek fogyasztásának arányát a szilárd táplálék rovására, akkor jelentős testsúlycsökkenés érhető el anélkül, hogy testünk bármiben is hiányt szenvedne. Ha fogyasztásuk rendszeressé válik, testsúlyunkat átlagos táplálkozás mellett is tartani tudjuk.

 

Friss zöldségekből és gyümölcsökből 2 féle ital készíthető: turmix és szűrt lé. A turmix finom, sűrű ital, melyben a hozzávalók minden része, a rost és a lé is megtalálható. Elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen turmixgéppel, vagy botmixerrel másodpercek alatt kész van, a hozzávalókhoz kevés víz hozzáadásával. A szűrt leveknél a lékészítő gép ráadásul különválasztja a rostot és a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet, ami az italok további finomhangolását teszi lehetővé.

 

A léböjt alatt, a napi 1,5-2 l tiszta víz és a gyógyteák mellett, csak szűrt levet fogyaszthatunk mivel a turmixok teljes értékű tápláléknak számítanak a növényi rostok miatt. Viszont, ha vége a tisztító és méregtelenítő hatású léböjtnek, mindenkinek ajánlott napi egy-két pohár gyümölcs- vagy zöldségturmixot inni, hiszen a vitaminok és ásványi anyagok által erősítik az immunrendszert, a növényi rostok pedig mint egy seprű végigsöprik az emésztőrendszerünket, megkötik a koleszterint, segítik az emésztést.

 

Szűrt levekkel is értékes tápanyagokhoz és vitaminokhoz juthatunk anélkül, hogy megterhelnénk az emésztőrendszerünket. A léböjt alatt ezekből a levekből merítjük a vitamin és ásványi anyag készletünket, amire nagy szükségünk van, hisz a böjt alatt a lebomló savas mérgek a vérbe jutnak. A szervezetünk igyekszik a vér pH-értékét egyensúlyban tartani, tehát a savas hatás ellensúlyozására kalciumot és más ásványi anyagokat von el a fogakból és a csontokból. A zöldég és gyümölcslevek lúgosító hatásúak, rengeteg vitamin és ásványi anyag forrásai, így kiválóan ellensúlyozzak ezt a savat. Ilyen lúgosító italok még a búzafűlé és a különféle gyógynövényteák.